AA Sakarya Bölge Müdürlüğünün Yeni Hizmet Binası Açılıyor

SAKARYA - Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası, yarın AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile müdürlüğe bağlı Bolu, Sakarya, Düzce ve Kocaeli'deki protokolün katılacağı törenle yapılacak.

1 Aralık 2012'de kurulan AA Sakarya Bölge Müdürlüğü, yeni hizmet binasına kavuştu. Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki yeni yerine taşınan bölge müdürlüğü için yarın tören düzenlenecek.

AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, yaptığı açıklamada, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün direktifleriyle AA'nın 100. Yıl Vizyonu'nun hazırlandığını söyledi.

Çelik, AA'nın 2020 yılında dünyadaki en büyük 5 ajanstan biri olmasının hedeflendiğini belirterek, büyük bir ajans olmak için dünyaya yayılmak gerektiğini anlattı.

AA'nın kuruluş fikrinin de Sakarya'da ortaya çıktığını anımsatan Çelik, "6 Nisan 1920'de Pamukova'da Yunus Nadi ve Halide Edip Adıvar'ın fikriyle kuruluyor. Milli mücadelenin sesini duyurması amacıyla kurulan AA, şu anda da eski vizyonuna kavuşuyor. Kemal Öztürk'ün yönetimindeki AA, güçlü Türkiye'nin sesini en güçlü şekilde duyuracaktır" şeklinde konuştu.

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda müdürlüğümüze bağlı 9 il bulunuyor. Eski mantalite tamamen değişti. Haberlerimiz artık merkezinden tüm dünyaya aktarılıyor. Sakarya'da Boşnak vatandaşlarla ilgili haberimiz Boşnakça, Arapça ve Rusça olarak tüm dünyaya servis ediliyor. Dünya, Ortadoğu'daki bütün gelişmeleri AA'dan takip ediyor. 100. yıl hedefimize ulaşmak adına çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah bunu başaracağız."

Kaynak: AA