Nijerli Gazeteciler Mevlana Müzesi'ni Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek olan Nijer Cumhurbaşkanı Mahmadou Issoufou'nun girişimlerini takip edecek olan Nijerli gazeteci heyeti Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Nijerli Gazeteciler Mevlana Müzesi'ni Ziyaret Etti
Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün konuğu olarak Nijer'den ülkemize gelen 5 Niyerli gazeteci grubu ziyaretlerine ilk olarak Ankara'da başladı.

Nijerli gazeteciler Konya Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tuncay Karabulut'un ev sahipliğinde düzenlenen gezi programı için bugün Yüksek Hızlı Tren'le Konya'ya geldi. Konya'da ilk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden konuk heyet, daha sona tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü görevlisi Azmi Aydın, İl Müdürü Tuncay Karabulut'un hazırladığı kapsamlı program sayesinde ilk önce Mevlana Hazretlerinin türbesini ziyaret ettiklerini belirterek, "Burada dua ettik. Kendileri çok etkilendiler bu geziden. Gezinin asıl amacı ise Salı günü ülkemize resmi ziyarette bulunacak olan Nijer Cumhurbaşkanına eşlik etmek ve programını izlemektir. Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün davetlisi olarak gelecek. Nijer'den diğer bir 5 kişilik gazeteci heyeti daha Ankara'da bulunacaklar. 10 Nijerli gazeteci ile birlikte bir takım anlaşmalara imza atılacak, protokoller imzalanacak, heyetler arası görüşmeler yapılacak. Daha sonra bu gazeteci heyeti ülkemizden ayrılacak"dedi.

Nijerli gazeteci Moussa Kambey Garba ise, Türkiye'ye iş için geldikleri ifade ederek, "Türkiye'nin büyükelçiliği yeni açıldığından dolayı Konya'ya geldik. İkili ilişkileri geliştirmek için buraya geldik. Biz de Müslüman ülkesiyiz. Şimdi Konya'ya geldik, Mevlana Türbesi'ni ziyaret ediyoruz. Bu gezi bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye'nin şehirlerini gezmiş olduk, Dünyaca ünlü Mevlana Türbesi'ni gezdik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA