Kesk 5 Haziran’da Uyarı Grevine Çıkacak

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Habip Altınpulluk, üyelerini, 5 Haziran'da KESK'in yapacağı uyarı grevine çağırdı.

Kesk 5 Haziran’da Uyarı Grevine Çıkacak
Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Altınpulluk, çözüm bekleyen onlarca sorun varken, hükümetin 15 Mayıs Çarşamba günü yeni bir Torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğunu anlatarak, “Söz konusu tasarı ile başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere pek çok kanunda, kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngörülmektedir. Bu torba yasa tasarısı TBMM’den geçerse; Kamuda CEO’lara, performansa göre ücretlendirmeye, rotasyona, esnek-kuralsız çalışma uygulamalarıyla siyasi kadrolaşmaya hız verilerek, iş güvencemiz tamamen kaldırılacaktır. Bir kere daha 2,5 milyonu aşkın kamu emekçisinin umutları karartılmıştır. Konfederasyonumuz KESK’in, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile aylardır yaptığı toplantılarda taraflar olarak üzerinde uzlaşma sağladığımız ve kamu emekçilerinin yararına olan hiçbir konuya yasa tasarısında yer verilmemiştir. Tüm bunların yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar-konfederasyonlar olarak yaptığımız toplantılarda çekince koyduğumuz ve karşı çıktığımız konular yine bu torbanın içerisine doldurulmuştur” dedi.

5 HAZİRAN’DA GREV YAPACAKLAR
KESK olarak mücadeleyi yükseltemeye kararlı olduklarını kaydeden Altınpulluk, 27-31 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de işyerlerinde kurdukları 'Referandum' sandıklarında 7 bin 824 kişinin oy kullandığını kaydetti.

Altınpulluk, grevle alakalı şunları aktardı:
“Bu referandumda 7 bin 803 kişi; kamuda CEO’lara, rotasyona, performansa göre ücretlendirmeye, esnek-kuralsız çalıştırmaya ve iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına 'Hayır' derken, sadece 21 kişi evet demiştir. Yurdun dört bir yanında tüm işyerlerinde bütün kamu emekçilerini, geleceğimize sahip çıkmak için 5 Haziran’da yapacağımız hükümeti 'Uyarı Grevi'ne katılmaya davet ediyoruz. Son söz olarak; tüm kamu emekçilerini yarın çok geç olmadan bugün, iş ve ücret güvencesine, insanca yaşam ve güvenceli gelecek mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu mücadele hepimizin mücadelesidir."
Kaynak: İHA