Sahile Dökülen Hafriyatın Denizi Kirlettiği İddiası

ZONGULDAK - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine tünel inşaatından çıkarılan hafriyatın Karadeniz kıyısına dökülmesi işlemini durdurdu.

Komiser Sadi Bey Caddesi Uzunkum mevkisinde yaşayan vatandaşlar, kent merkezindeki trafiği rahatlatmak amacıyla Mithatpaşa ve Bağlık mahalleleri arasında yapılan tünelin inşaatından çıkan hafriyatın deniz kıyısına dökülmesine tepki gösterdi.

Şikayetler üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, denizin renginin değiştiği bölgede inceleme yaptı. Ekipler, incelemenin ardından firmanın hafriyat döküm işlemini durdurdu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Şenol Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafriyat dökülmesini durdurduklarını ve Karayolları tarafından yaptırılan sahil yolunun girişine toprak dökerek bariyer yaptıklarını söyledi.

Mithatpaşa ve Bağlık mahalleleri arasında tünel inşaatı yapan firmanın araçlarının yola girişinin engellendiğini ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

"Firma bize 'Karayollarının izniyle' oraya hafriyat döktüğünü söyledi.

O bölgeden sahil yolu geçecek ama döküm alanı olarak başka bir yer gösterilecek. Sanırım Karayollarının Sahil Dolgu Projesi vardı. O projenin teknik kurallara uygun olarak dolgusu ve inşaatı gerçekleştirilecek. Şu anda kontrolsüz bir harfiyat atımı var. Kontrolsüz döküm sırasında denizde kirlilik oluştu. Bu nedenle çalışmayı durdurduk.

Ekiplerimizin yaptıkları incelemenin ardından söz konusu firmaya cezai işlem uygulanıp uygulanmamasına karar vereceğiz."

Kaynak: AA