Kızılay’dan Bağışçılarına Madalya Jesti

Türk Kızılayı Ödemiş Şubesi, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında gönüllü kan bağışçılarını madalyalarla ödüllendirdi.

Kızılay’dan Bağışçılarına Madalya Jesti
Ödemiş Belediyesi Yeni Nikah ve Düğün Sarayı’nda gerçekleşen etkinliğe Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Sağlık Grup Başkanı İbrahim Telliel, Ödemiş Kızılay Şube Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, Ödemiş Kızılay Kan Toplama Merkezi Müdürü Dr. Osman Cengiz, daire müdürleri, çevre ilçelerin şube başkanları, oda ve dernek başkanları ve düzenli kan bağışçıları katılım gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Kızılay Şube Başkanı Rıfat Boyacıoğlu; “Bildiğiniz gibi kan üretilemeyen ve imal edilemeyen tek ilaçtır. Kanlarını bağışlayarak hastalara ilaç sağlamış olan tüm bağışçılarımızı ve Kızılay Kan Toplama Merkezi ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra slayt sunumu ile birlikte uzun bir konuşma yapan Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, bilgilendirici bir konuşma yaptı.

Gök, “Son 7 yılda Ege Bölgesi olarak bilinçli ve eğitici çalışmalarımız sayesinde Türkiye’de en çok kan toplayan bölge olduk. Ancak Türkiye’de tüm bölgelerde genelleme yaptığımızda bağışçılarımızdan erkeklerin rakamı yüksek iken kadınlarımızın rakamı çok düşük. Toplumun %50’sini kadınlar oluşturuyor. Kadınlarımızı da bu işe dâhil ettiğimizde Türkiye sokakta kan arama sorununu aşacaktır. Çağdaş tesislerimiz ile birlikte artık kan ihtiyacı problem olmaktan çıkacaktır. Tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Ödemiş’te 45 kez ve üzerinde kan bağışı yapan 9 kişiye plaket, 35 kez ve üzerinde bağış yapan 15 kişiye altın, 25 kez ve üzerinde bağışı yapan 58 kişiye gümüş, 10 kez ve üzerinde bağış yapan 267 kişiye ise bronz madalyaları protokol tarafından takdim edildi. Program ikramların yapılmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA