Kartal Belediyesi’nin ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet’ Projesi Sürüyor

Kartal Belediyesi’nin dört yıldır uyguladığı ve sürdürdüğü ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet’ kampanyası devam ediyor.

Kartal Belediyesi’nin ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet’ Projesi Sürüyor
Dört yıl önce toplu sünnet uygulamalarına karşılık ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet’ projesini hayata geçiren Kartal Belediyesi 2013 yılında da bu projeyi sürdürüyor. Ekonomik durumuna bakılmaksızın tüm Kartallı çocukların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ücretsiz sünnet edilmelerini kapsayan proje tüm yıl boyunca uygulanıyor.

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında bugüne kadar 4 yıl boyunca 5 bin 308 çocuk sünnet edildi. Bu yıl içinde, bugüne kadar bin 148 kişi kayıt yaptırdı. Kayıtlar hala devam ediyor.

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yılın her günü, anlaşmalı sağlık kurumlarından istedikleri bir zamanda randevu alarak, hijyenik koşullarda, cerrahi teknikle ve uzman doktorlar tarafından, anestezi altında ücretsiz sünnetlerin yapılması sağlanıyor. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü sünnet olan çocuklara ücretsiz sünnet kıyafetleri de vermeyi ihmal etmiyor. Sünnetin ardından ise bir hafta boyunca tedavileri ücretsiz olarak yapılıyor.
Kaynak: İHA