Çorum'da Otomobil Kızılırmak'a Düştü Açıklaması

ÇORUM - Çorum'un Kargı ilçesinde, içerisinde 4 kişilik ailenin bulunduğu otomobilin Kızılırmak nehrine düşmesi sonucu, bir çocuk öldü, bir çocuk da kayboldu.

Mehmet Aslan Yağlıoğlu yönetimindeki 05 FN 280 plakalı otomobil, Osmancık-Kargı Karayolunun Hacıhamza Beldesi girişinde, ön lastiğinin patlaması nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Kızılırmak Nehri'ne düştü.

Sürücü Yağlıoğlu ile eşi Neslihan ve çocukları Gürkan Yağlıoğlu,kendi imkanlarıyla otomobilden çıkarak, kıyıya ulaşmayı başardı. Otomobilden çıkamayan Furkan Yağlıoğlu ise boğularak hayatını kaybetti.

Kıyıya çıktıktan sonra dengesini kaybeden ve yeniden nehre düşen Furkan Yağlıoğlu akıntıya kapılarak kayboldu.

Kazada yaralanan ve ırmaktan çıkmayı başaran Yağlıoğlu çifti, yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla, Osmancık Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Gürkan Yağlıoğlu'nun cansız bedeninin içerisinde bulunduğu otomobil, ekiplerin çalışması sonucu Kızılırmak'tan çıkarıldı.

Akıntıya kapılarak kaybolan Furkan Yağlıoğlu'nun bulunması için İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Samsun'dan gelen dalgıç ekiplerinin katılımıyla çalışma başlatıldı.

Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Saraç ile Kargı Kaymakamı Hakan Ergin, olay yerine gelerek, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşadıklırı öğrenilen Yağlıoğlu ailesinin, İstanbul'a gittikleri öğrenildi.

Kaynak: AA