Başkan Savaş'tan Birlik Beraberlik Ziyareti

HATAY - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş birlik, beraberlik ve dayanışma buluşmaları kapsamında Hassa ilçesine bağlı Aşağı Karafakılı köyünü ziyaret etti.

Savaş ziyarette yaptığı konuşmada, Hatay'ın eşi benzeri olmayan gerek coğrafi gerekse fiziksel güzellikleriyle dünyanın gıpta ile baktığı bir il olduğunu belirtti.

Geçmişten miras kalan bu toprakların aynı güzellikte, birlik, beraberlik ve dayaınışma duygularıyla gelecek nesillere bırakılmasının en büyük sorumlulık olduğunu ifade eden Savaş, yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Hatay'ın, insanlık açısından da ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

İldeki güzelliği, toplumsal barışla korumak ve yaşatmak için herkese büyük görev düştüğünü ifade eden Savaş "Bizlerde bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek 2 yılı aşkın süredir ilçelerimize, beldelerimize ve köylerimize birlik, beraberlik ve dayanışma ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmalarımızda memleketimizin birliğini, beraberliğini, kardeşlik ve huzur ortamını daha da pekiştiriyoruz" dedi.

Köy muhtarı Bestami Bereket'in ev sahipliğinde düzenlenen ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çaparali, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Dedemli köyü muhtarı Mesut Çarpıcı, Tiyek köyü muhtarı Bekir Sert, Eğribucak köyü muhtarı Coşkun Çapar, Mazmanlı köyü muhtarı Hasan Ünal, Hassa ilçesinde bulunan mahalle muhtarlarından Erol Ateş, Eshabil Yalçın, Mustafa Tunç ve köy sakinleri katılım gösterdi.

Kaynak: AA