TÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesinin 200'ü aşkın öğretim üyesi kadrosuyla Balkanlar'ın en büyük tıp fakültesi olduğunu söyledi.

Genç hekimler yetiştirdikleri ve özverili sağlık hizmeti sundukları için TÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerini tebrik eden Yörük, "Sevgili meslektaşlarımızı uğurlarken, mesleklerine ilk adımı atarken, kendilerinden iki şey rica ediyorum. Birincisi şefkat. Bizim öğrencilerimiz asla şefkati unutmasınlar. Hastalarına, kendi yakınları gibi, kendileri gibi, kendi çocukları, kendi anneleri, babaları gibi davransınlar. İkinci şey ise şeref. Bizim mesleğimiz, çok şerefli bir meslektir. Bu şerefi asla kaybetmeyin" diye konuştu.

TÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sunar, Edirne'de TÜ Tıp Fakültesi olarak 26. mezun dönemiyle 4 binin üzerinde doktor yetiştirdiklerini belirtti.

Bu yıl 88 öğrenciyi mezun ettiklerini aktaran Sunar, "Bu sevinç duyulacak, gurur duyulacak bir şey. Bu sevincin gururun haklı sahipleri var. İlk sırada genç hekim arkadaşlarımızı saymamız lazım, ondan sonra onları yetiştiren ailelerini ve üçüncü sırada da Trakya Üniversitesi'nin öğretim üyelerini, onları doktor olarak yetiştirdiler. Hepsine huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

TÜ Tıp Fakültesi birincisi Nihan Erol'un da bir konuşma yaptığı törende, Devlet Konservatuvarı Oda Orkestrası bir konser verdi.

Törene, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Kosova Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Gani Shabanı, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA