Kültür ve Tabiat Varlıkları İçin Yüzey Araştırması Yapılacak

BURDUR - Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Ağlasun ilçesindeki kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili yüzey araştırması yapılacağını bildirdi.

Tanır, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde, Ağlasun ve çevresinde Sagalassos kazı ekibi tarafından yüzey araştırması gerçekleştirileceğini kaydetti.

Araştırmanın Prof. Dr. Marc Waelkens başkanlığında, bakanlık temsilcileri kontrolünde yapılacağını bildiren Tanır, "Araştırmaya 22 arkeolog, 1 çizimci grafiker, 3 jeolog, 1 coğrafya araştırmacısı ve 6 jeofizikçi olmak üzere 33 kişi katılacaktır" ifadesini kullandı.

Temmuz ayında başlaması planlanan yüzey araştırmasının, bölgenin tarihi geçmişinin aydınlatılmasına ışık tutacağını vurgulayan Tanır, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Geçen yıl Prof. Dr. Thomas Corsten başkanlığında Tefenni Bölgesi Çaylı Büyükkellik Tepesi, Salda Gölü Kayadibi, Söğüt-Ambarcık-Yazır Bölgesi, Bubon Bölgesi, Uylupınar Bölgesi ve Söğüt'te yüzey araştırmaları yapılmış, raporlar gönderilmiştir. Yapılan araştırmalarda yeni tümülüsler, yerleşim yerleri, nekropol, kaya kabartmaları, kale kalıntısı, antik mermer parçaları bulunmuştur."

Kaynak: AA