İzmir'de "Avrupa Sağlıklı Şehirler" Buluşması

İZMİR - Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 20 Haziran'da başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, DSÖ tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik düzenlenen "Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı", bu yıl 20-22 Haziran günleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Toplantı için İzmir'e, Sağlıklı Şehirler Ağı'na üye 52 Avrupa ülkesindeki 131 kentten belediye başkanı, üst düzey yöneticiler, proje koordinatörleri, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi ile Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı temsilcilerinden oluşan yaklaşık 400 ziyaretçi gelecek.

Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan "Sağlık 2020" prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması, "Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim" olarak belirlendi.

Konferansta, yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halk sağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konular ele alınacak. 3 gün sürecek olan konferans Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve yapılacak olan teknik gezilerle dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılar kenti görme şansı bulacak.

DSÖ'nün 2012 yılındaki toplantısı, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde düzenlenmişti.

Kaynak: AA