İhd ve Çhd'den Ethem Sarısülük İçin Suç Duyurusu
ÇHD ve İHD, Gezi Parkı olayları sırasında Kızılay'da yaralanmasının ardından dün beyin ölümü gerçekleştiği öne sürülen Ethem Sarısülük için İçişleri Bakanı, Ankara Valisi, Ankara İl Emniyet Müdürü, İl Çevik Kuvvet Şube müdürü ve diğer yetkililerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 13 gündür polisin kimliğini tespit edemediği iddia edilerek, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kolluk güçleri üzerine hiç bir hükmü yoktur. Kolluk kuvvetleri amir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yazışma mercii gibi hareket etmektedir" ifadesi kullanıldı.
Sorumluların derhal görevden el çektirilerek tutuklanması talep edilen açıklamada şöyle denildi:
"ÇHD ve İHD olarak tüm toplumsal muhalefet ile birlikte asla yılmayacağız ve Ethem'in katilini ve katilini koruyanları yargı önüne çıkaracağız."
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı
