Çıldır Gölü'nde Martıların Yavrulama Dönemi

ARDAHAN - Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü olma özelliğini taşıyan Çıldır Gölü'nde martıların yavrulama dönemi başladı.

Doğal güzelliğiyle dikkati çeken gölün ortasındaki adacıkta yavru vermeye başlayan martılar, sayılarının çokluğuyla dikkati çekiyor. Martılar tarafından kuşatılan adacıkta çok sayıda yavru ise uçmak için gün sayıyor.

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ayhan Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nün doğal yaşamı gereği sadece Ardahan değil Türkiye içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Gölde martıların yavrulama dönemine girildiğini belirten Mutlu, "Kurum olarak gerek Çıldır gerekse Aktaş göllerindeki doğal yaşamın sürdürülebilmesi için her türlü çalışma ve gayreti gösteriyoruz. Buralardaki doğal güzellik, turizm ve doğal yaşam için gelecek vaat eden yerler" dedi.

Yavrulama dönemindeki sonucun kendilerini mutllu ettiğini ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

"Bölgemizde sadece martılar değil ak ve tepeli pelikanlarda yavrulama dönemine girdi. Ayrıca diğer kuş türlerinin yaşamlarını sürdürebilmeleri için önemli sonuçlar elde ettiğimizi düşünüyorum. Belki bu türlere karşı bilimsel bir çalışmamız olmadı, ancak sayılarında gözle görülür bir artışın olduğunu gözlemlemekteyiz."

Kaynak: AA