Burhaniye’de 2.etap Sahil Düzenle Çalışmaları

Geçtiğimiz yıl Balıkesir’in Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’nın direktifleri doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İskele Kordon Boyu Caddesi’nde oluşturulan sahil yürüyüş yolu ikinci etap çalışmalarıyla devam ediyor.

Burhaniye’de 2.etap Sahil Düzenle Çalışmaları
Geçtiğimiz yıl Burhaniye’nin turistik mahallelerinden biri olan İskele Mahallesi’ne Burhaniye Belediyesi tarafından yaptırılan yürüyüş yolu mahalle sakinleri ve İskele mahallesine ziyarete gelenler tarafından çok beğenilmiş, Başkan Akova da yürüyüş yolu çalışmamalarının İskele sahili boyunca devam edeceğini bildirmişti. Vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanan bu çalışmalar geçtiğimiz yıl Kordon Boyu caddesinin yat limanının olduğu bölümden başlamış, Hocazade Deresi’ne kadar renkli karo taş (wasch beton) uygulaması ile yürüyüş yolu alanı oluşturulmuştu.

Şimdi ise, yolun kalan kısmının 260 metrelik bölümü yine aynı sistem olan wasch beton uygulamasıyla yapılmaya devam ediliyor. Genişliği 2.40 m olan yolun, Burhaniye Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü tarafından ilk olarak dolgu malzemesi atılırken, ilerleyen günlerde yolun taş döşeme işlemleri başlayacak ve yaz aylarında kalabalık olan sahil bölümünde vatandaşlar için nezih ve hoş bir yürüyüş yolu oluşturulacak. Burhaniye genelinde Burhaniye Belediyesi tarafından yürütülen yol yapım ve alt yapı çalışmaları takdir toplarken, bu işlerin yürütülmesi esnasında Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’nın kent estetiğine önem vermesi de halk tarafından takdir topluyor. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez bir sahil bölgesi olan İskele Mahallesi’nin Burhaniye kent estetiğine yakışır bir hale gelmesi ve şehrin vitrini olan mahallenin sahil yolunda ki kötü görüntünün giderilmesi için uğraşan Başkan Akova, “Geçtiğimiz yıl düzenleme yaptığımız sahil yürüyüş yolu ile vatandaşlarımızdan çok güzel tepkiler aldık. Bu yılda çalışmanın 2. etabıyla devam ediyoruz. Burhaniye’nin gelişmesi ve güzelleşmesi için elimizden gelen çabayı her mahalle ve sokağımızda sürdürürken İskele Mahallemiz özellikle denize girilebilen bir alan olduğu için vatandaşlarımızın ve Burhaniye’yi ziyarete gelen misafirlerimiz için hem görüntü açısından hem çağdaş kentlerin gereksinimleri açısından böyle bir çalışmayı uygun gördük ve uyguluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA