Sorgun’da “ufka Yolculuk” Kültür Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği “Ufka Yolculuk” kültür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sorgun’da “ufka Yolculuk” Kültür Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 18 Mayıs 2013 tarihinde başlatılan, “Ufka Yolculuk” kültür yarışmaları Büyük İslam İlmihali kitap okuma yarışmasında dereceye girenler Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen programla ödüllendirildi..Törene Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, daire müdürleri, Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübünün yönetim kurulu üyeleri, yarışmacılar ve yakınları katıldı.

Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Turan Dinçer, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığını, günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için böyle bir yarışma organize ettiklerini belirterek, “Halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını arzu ediyoruz. Bu sebeple gençleri okumaya, anlamaya ve yarışmaya teşvik edecek bir yarışma formatı geliştirdik. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ödüllü kitap okuma yarışmasının ilkini, İslam Âlimi Merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eseriyle başlattık, fıkıh alanında önemli bir kaynak olan bu eserin okunmasıyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini öğrenen bir gençliğin ortaya çıkacağını ümit ediyoruz. Yarışma sürecinde gençlerin ufkunun gelişeceğini düşündüğümüz için de bu yarışmanın adını ‘ Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’ olarak belirledik. Gelecek yıl yapmayı planladığımız Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, Kılavuz Kitabımız Kuran-ı Kerim mealinden -Hasan Tahsin Feyizli Hocanın’ Feyzü’l- Furkan’ adlı eserinden olacaktır. Genç yaşlı demeden bilginin önemini kavrayan herkesi bu eseri okumaya, anlamaya ve sonra da yarışmaya davet ediyorum” dedi.

Programda çeşitli sunumlar, ilahi dinletisi ve kulüp faaliyetlerinin tanıtımının ardından 18 yaş altı ve 18 yaş üstü iki kategoride yapılan yarışmada, birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere akıllı telefon, üçüncülere tablet bilgisayar, diğer dereceye giren yarışmacılara da Feyz-ul Furkan ‘kuranı kerim ve meali hediye edildi.
Kaynak: İHA