Fethiye'de Üniversite Öğrencilerinin Mezuniyet Sevinci

Muğla - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik bölümünden mezun olan 87 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Fethiye Sağlık Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen törende, mezun olan 87 öğrenciye mezuniyet belgesi, bölümü dereceyle bitiren öğrencilere ise plaket verildi.

Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, mezun olan öğrencilerin millete hizmet etme zamanlarının geldiğini söyledi.

Mezun olan öğrencilerin Atatürk ilkeleri doğrultusunda mesleklerini en iyi şekilde yaparak vatana ve millete hayırlı birer birey olabileceklerini belirten Çalık, "Gençler sizin mesleğiniz daha çok sevgi, merhamet ve şefkat gerektiren bir meslek. Allah'ın yarattığı en kıymetli varlık olan insana hizmet ederken de sevgiyi ve merhameti eksik etmeyin. Mesleğinizde göstereceğiniz başarılı çalışmalar millete en iyi hizmet olacaktır" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu ise 4 yıl önce başlayan öğrencileri bilgili ve tecrübeli olarak hayata hazırlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Öğrencilerin bilgili ve ahlaklı yetişmeleri konusunda tüm imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Asunakutlu, "Bugün onları başları dik bir biçimde hayata uğurluyoruz. Ülkemizin serveti, geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetiştirmede akademisyenlere önemli görevler düşüyor. Akademisyenlerimiz öğrencilerin hayatlarında başarılı olmaları için gereken bilgi ve tecrübeyi eğitim hayatları boyunca verdiler. Bundan sonrası öğrencilerimizin elinde" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, mezun olan öğrenciler hemşirelik andını okudular. 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini atan öğrenciler daha sonra yakınlarıyla fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: AA