11. Türkçe Olimpiyatları Yıldızları, ETB Başkanı Hınıslıoğlu’nu Ziyaret Etti

Bu yıl düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları için Erzurum ‘a gelen bir grup öğrenci ve öğretmen ,Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu’nu ziyaret etti.

11. Türkçe Olimpiyatları Yıldızları, ETB Başkanı Hınıslıoğlu’nu Ziyaret Etti
Erzurum Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda gerçekleşen ziyaret sırasında Türkçe Olimpiyatları'na Bosna Hersek, Senegal, A.B.D, Somali ve Ürdün ülkelerinden katılan öğrenciler Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyelerine Türkçe şarkılar ve Peygamber Efendimiz Hz.Muhammet (SAV) hayatını anlatan dinletiler sundular.

Türkçe Olimpiyatları’nın önemini dile getiren Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu,“Dünyaya evrensel bir mesaj veren, kardeşliğe ve barışa çok büyük katkı sağlayan ve Hem ülkemizin Hem de Türkçemizin tüm dünyaya tanıtımında gayreti olan ve bu organizasyonları başarı ile sürdüren herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“Birlik ve beraberlik duygularının daha da pekişmesi açısından ayrı bir önemi bulunan 11. Türkçe Olimpiyatları programı vesilesiyle sizleri şehrimizde ağırlamaktan çok mutluyuz” diyen Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hınıslıoğlu, “İnşallah Ülkemizden ve Erzurum’dan güzel anılarla ülkelerinize dönersiniz. İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydalı olandır. Sizlerin de ailenize, ülkenize ve sonuçta tüm dünyaya faydalı insanlar olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Hınıslıoğlu, Türkçenin dünya dili olması, ortak paylaşım olarak anlaşılır hale getirilmesi gurur ve onur vericidir” diye konuştu.

Öte yandan Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Akgün’de ziyaret programında hazır bulundu.
Kaynak: İHA