Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen Açıklaması

Sarıgöl ilçesinde yağan dolunun ardından üzüm bağlarında zarar tespit çalışmaları başladı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile TARİŞ yetkilileri Tırazlar, Doğuşlar, Sığırtmaçlı, Çanakçı, Bağlıca, Bahadırlar, Baharlar, Çimentepe köyleri ile merkez Kavakkırı ve Ada Arası mevkilerinde zarar gören üzüm bağlarında zarar tespit çalışmaları yaptı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Tırazlar köyündeki üzüm bağlarının üzerinde yaprak dahi kalmadığına işaret ederek, "İlk tespitlerimize göre ilçemizde ve köylerde 10-20 bin dekarlık alanda dolu zararı bulunmakta. Zarar tespiti için çalışmalar devam etmektedir. Üzüm üreticilerimiz perişan durumdadır. Kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Zarar gören üreticilerimizin bağları kendini ancak üç yılda toparlar. Üzümlerden ayrı meyveler de zarar gördü. Bu nedenle üreticilerimizin bankalara ve tarım-kredi kooperatiflerine olan borçlarının acilen ertelenmesini istiyorum" diye konuştu.

Üzüm üreticisi İsmail Yanık da "Bu yaşıma geldim böyle bir afet yaşamadım. Benim üzüm bağımda yaprak dahi kalmadı. Perişan olduk" ifadelerini kullandı.

Öte yandan dolu ve şiddetli yağış nedeniyle Tırazlar Hüseyin Gümüşlü İlköğretim Okulu bahçesindeki servi ağaçları kökleriyle birlikte devrildi. Ağaçların devrilmesi sonucu elektrik telleri de koptu.

-Alaşehir-

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise ilçesine bağlı Badınca köyünün yağışlardan en çok etkilenen köylerin başında geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu köyümüzde akşam saatlerinde başlayan yağışlarla evleri sel bastı. Belediye olarak ekiplerimiz gece yarısına kadar evlerden sel sularını dışarıya atmaya başladı.

Bugün de Manisa'dan Acil Afet Müdürlüğü ekipleri gelerek incelemelerde bulunacak."

Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak: AA