Bso Başkanı ve Yönetim Kurulu Belirlendi

Balıkesir Sanayi Odası'nın başkanlığına İsmail Uğur seçildi.

BSO'nun 3 Mayıs'taki seçimlerinde meslek komitesine seçilen şirketlerin temsilcilerinden oluşan meclis üyeleri, Organize Sanayi Bölgesindeki merkezinde başkan ve yönetim kurulunu belirledi.

Cüneyt Ermişler, Niyazi Şimşek, Cevdet Avcu, Bedri Kurtoğlu, Murat Kavak, Hilmi İlker Kaçan, Süleyman Serdar Can ve Ahmet Ünal'dan oluşan yönetim kurulu, yaptığı toplantıda başkanlığa İsmail Uğur'u seçti.

Bu arada, meclis başkanlığına Hakan Özdamar, başkan yardımcılığına Hakan Yakar ve Serdar Özörencik, katip üyeliğine de Onur Gürpınar getirildi.

Gizli oylamayla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegeliklerine Niyazi Şimşek, Cüneyt Ermişler, Hakan Özdamar seçilirken, disiplin kuruluna ise Bülent Ayşman, Lider Kebabçıoğlu, Mustafa Çetin, Mehmet Ali Akça, Serdar Özörencik ve Zafer Temel seçildi.

Disiplin Kurulu, kendi arasında yaptığı toplantıda başkanlığa Bülent Ayman'ı getirdi.

-Yırcalı, şirketleri meclisten çekildi-

Öte yandan, BSO'nun kuruluşundan bu yana yönetim kurulu ve meclis başkanlığı görevlerini yürüten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı'nın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü iki şirket, meclisten çekildi.

Elektro Mekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. ve Balıkesir Yem Sanayi A.Ş. tarafından BSO Genel Sekreterliğine gönderilen yazıda, 3 Mayıs'ta yapılan organ seçimlerinde meclis asil üyeliğine seçilen şirketlerin temsilci göndermeme kararı aldığı bildirildi.

Bunun üzerine, İşbir Elektrik ve Sönmez Mutfak Sanayi şirketlerinin temsilcileri BSO Meclisi'ne asil üye olarak davet edildi.

Bilindiği gibi, Sanayi Odası'nın 3 Mayıs'taki meslek komitesi seçimlerinde, "Balıkesir Değişim Platformu"nun adayı İsmail Uğur'un desteklediği listeler 13 meslek grubunda, mevcut başkan Ahmet Kula'nın desteklediği listeler 2 meslek grubunda başarılı olmuştu.

Odanın 34 şirket temsilcisinden oluşan meclisine, Uğur'un desteklediği 27, Kula'nın desteklediği 7 üye seçilme hakkı elde etmişti.
Kaynak: AA