Tatil için geldiği Antalya'ya hayran kalan ve yerleşen Japon Rieko Sakamoto

Tatil için geldiği Antalya'ya hayran kalan ve yerleşen Japon Rieko Sakamoto, açtığı restoranda Japon mutfağı başta olmak üzere Uzakdoğu mutfağından oluşan yemekleri Antalyalıların damak zevkine sundu.

8 yıl önce tatil amacıyla geldiği Antalya'ya hayran kalan, 2 yıl önce de tamamen yerleşen Japon Sakamoto, Japon başta olmak üzere Uzakdoğu mutfağından oluşan yemekleri Antalyalıların beğenisine sunmak amacıyla restoran açtı. Güzeloba Mahallesi Havaalanı Caddesi'ndeki restoranın açılışını Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve belediye meclis üyeleriyle Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok yaptı.

Evcilmen, Antalya'nın her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bir kent olduğunu ifade etti.

Kente farklı lezzetler kazandıran iş yerlerinin açılmasının Antalya'da yaşayan yerli ve yabancılar için büyük kazanç olduğunu vurgulayan Evcilmen, Japon ve Uzakdoğu mutfağını Antalya'ya kazandıran Sakamoto'ya teşekkür etti.

Sevimçok da yeni iş yeri açılmasının Antalya ekonomisine katkı sağladığına dikkati çekti. Her yeni iş yerinin istihdam anlamına geldiğine dikkati çeken Sevimçok, Japonya'dan Antalya'ya gelerek yerleşen Sakamoto'nun büyük fedakarlık yaptığını anlattı.

Sakamoto da farklı lezzet arayanları Uzakdoğu yemeklerini tatmaya davet etti. Türklerin, Uzakdoğu mutfağına uzak olduğunu ancak kendisinin Türk halkının damak zevkine uygun yemekleri yapacağını belirten Sakamoto, açılış günü anısına hamsi sushi yaptığını söyledi.

Sakamoto, restoranında sushi başta olmak üzere Japon yemeklerinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA