ADD'den "Lozan" Konulu Ödüllü Yarışma

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi, Lozan Antlaşması'nın 90. yılı nedeniyle ödüllü makale yarışması düzenleyecek.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Mustafa Tekin, Lozan'ın kazanımlarını yok etme çabalarının yoğunlaştığı bugünlerde özellikle gençleri bu tür yarışmalarla bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Türkiye'de bugün ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında doğrudan veya dolaylı ekonomik ve siyasal baskılarla yeni anayasa çalışmalarının dayatıldığını" öne süren Tekin, şunları kaydetti:

"Bu süreç Türkiye'nin hem siyasal, hem toplumsal yapısını değiştirmeye yönelik girişimlerdir. Türkiye'yi bölünmeye ve İslami dikta rejimine sürükleyen bu zaman diliminde, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu belgeleyen Lozan Antlaşması'yla elde edilmiş kazanımların zaman içinde yitirilmesi ile emperyalizmin gerçekleştirmekten asla vazgeçmediği Sevr haritasına dönülmesi söz konusudur."

Lozan'ın kazanımlarının değerlendirileceği ödüllü makale yarışmasına katılacaklar için derneğe üye olma şartının aranmadığını belirten Tekin, "Makalelerin en geç 29 Haziran Cumartesi gününe kadar Genel Merkez'e ulaştırılması gerekiyor. Yazılan makaleler Bilim Danışma Kurulu tarafından değerlendirilerek, sonuçlar 24 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Ödüller ise 29 Ekim ve 10 Kasım tarihinde düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine verilecek" dedi.

Muhabir: Esra Gül Aktürk

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA