Uşak’ta Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kenan Şenol, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireylerini kapsadığını ifade ederek kurumun son yıllardaki reformlarla sunduğu hizmet kalitesini arttırdığını söyledi.

Uşak’ta Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri
SGK İl Müdürü Kenan Şenol,il binasında düzenlediği basın toplantısıyla 13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında düzenleyecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. Kurum olarak insan odaklı bir hizmet anlayışını benimsediklerini ifade eden Kenan Şenol, "Toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak için her yıl Mayıs ayında Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri yapılıyor" dedi.

İlköğretim okulu öğrencilerine “Güvenle Sağlıklı Emeklilik”' adlı kitap ve SGK’nın hizmetlerini anlatan animasyon çizgi filmi dağıtacaklarını bildiren SGK İl Müdürü Şenol, hafta boyunca il merkezi, ilçeler ve köylerde çeşitli etkinlikler yapacaklarını ifade etti.

Son bir yıl içerisinde 10 kez ve daha fazla sağlık kuruluşlarına müracaat eden 11 bin 502 vatandaşın adresine “Sağlıklı Yaşam Bilgileri” adlı kitap gönderdiklerini de ifade etti.

Bu yıl etkinlikler kapsamında en fazla işçi çalıştıran 250 işletmeye teşekkür mektubu göndereceklerini, en fazla işçi çalıştıran 10 firmaya da plaket takdim edeceklerini anlatan Kenan Şenol, "Hafta boyunca çeşitli ziyaretler, seminerler düzenleyeceğiz. Hafta nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize hediyeler vereceğiz. Kurum çalışanları arasında futbol turnuvası, kan bağışı kampanyası, doğa yürüyüşü ve kurum ziyaretleri yapacağız. Etkinliklerdeki amacımız kurumu paydaşlarımıza tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak ve sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamaktır. Ayrıca vatandaşlarımızı hak ve sorumlulukları konusunda bilinçlendiriyoruz. Kurumumuz insan odaklı hizmet anlayışını benimsiyor. Bu anlayış çerçevesinde etkin, süratli ve kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz"dedi.

Kaynak: İHA