Eskişehir’de Mehterli Türk Yürüyüşü

MHP Eskişehir İl Teşkilatı ve Ülkü Ocakları tarafından 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla mehteranlı yürüyüş düzenledi.

Eskişehir’de Mehterli Türk Yürüyüşü
Hamamyolu semtinde başlayan yürüyüş Adalar mevkiinde son buldu. Yaklaşık 2 bin vatandaşın Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşün önünde Odunpazarı Belediyesi Mehteran Takımı yer aldı. Sloganlar atan grup Adalar mevkiine geldiğinde Mehteran Takımının konseri ile bayramı kutladı.

Yürüyüşe, 2001 yılında Hakkari’de askerlik görevini yaptığı sırada mayına basması sonucunda bir bacağını kaybeden gazi Mehmet Yücel’in (44), protez bacağını eline alarak katılması dikkat çekti. Vatan uğruna diğer bacağını da seve seve vereceğini ifade eden Yücel, “Ben bugün buraya içimden geldiği için böyle geldim. Son günlerde yapılanlarla Türkiye’yi bölmeye çalışıyorlar. Bizi de bu ülkeden sürmek istiyorlar” diye konuştu.

Ülkü Ocakları Eskişehir Başkanı Kadir Bıyık, “3 Mayıs’ı bugünde aynı inanç ve aynı ruhla yaşıyoruz, yaşatıyoruz. 3 Mayıs Türkçe düşünmenin, asilce direnmenin, yiğitçe dikilmenin, zulme boyun eğmemenin abidesidir. Nice fikir ve dava adamlarının işkencelere göğüs gerdiği fakat asla davalarından geri dönmediği bir ruhun adıdır. Bizler geleceğimizi şekillendiren kutlu davamıza sahip çıkıyoruz. Bugün aynı ruhla ve aynı inançla Türkiye’mizin utanç verici dönemden kurtarmayı ve yeniden doğrulmayı bekliyoruz. Bugün yine Türkiye’nin önündeki engelleri kaldırmak için çaba sarf ediyoruz. Birliğin, bütünlüğün, kardeşliğin, milli şuurun ve imanın altını çizerek cehaletin üstünü çiziyoruz. Türk milleti bugün çapulcuların, hırsızların saldırısına mı boyun eğecektir? Böyle düşünenleri ağır bir hüsran beklemektedir” diye konuştu.

Grup daha sonra Mehteran Takımı eşliğinde dağıldı.
Kaynak: İHA