Barış Sürecini İzleme Komisyonu Eczacılar Odasını Ziyaret Etti

Barış Sürecini İzleme Komisyonu Ağrı Eczacılar Odasını ziyaret etti.

Ziyarete BDP İl Başkanı Halef Keklik, DTK Daimi Meclis Üyesi M. Hanifi Demir, Tabipler Odası Başkanı Heval Bozdağ, Eğitim-Sen Şube Başkanı Rıdvan Aydın, İnternet Yayıncıları Derneği Şube Başkanı Nihat Aydın, Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İzci katıldı.

Çözüm sürecinde Ağrı'daki bütün sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeyi amaçladıklarını ifade eden BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, komisyonu Ağrı Demokrasi Platformu olarak büyütmeyi hedeflediklerini belirtti.

Her kurumdan birer temsilciyi platforma dahil etmeyi düşündüklerini vurgulayan Keklik, ''Bu oluşum barışa yansıyacak. Kanaat önderleri, STK'lar bu sürece destek vermeli. Bölgeyi ziyarete gelecek olan Akil İnsanlar Heyeti, halkın beklentilerini, taleplerini, kaygılarını objektif şekilde aktarmalı" dedi.

Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Akbaş da hassas bir süreçten geçildiğini, barışı isteyenler olarak komisyonu benimsediklerini ifade ederek, sürecin ülkeye ve bölgeye büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Muhabir: Metin Göktekin

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA