Yozgat’ta Minikler Anaokulu Şenliğinde Eğlendi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Ergin Koleji tarafından ildeki anaokulu ve ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı yıl sonu şenliği büyük beğeni topladı.

Yozgat’ta Minikler Anaokulu Şenliğinde Eğlendi
Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen yıl sonu şenliğine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar,İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Şenlikte öğrenciler yıl içerisinde öğrendikleri bilgi ve becerilerini kendilerini izleyen protokol üyelerine ve ailelerine sunmanın heyecanını yaşadı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, eğitimin ilk halkası olan okul öncesi eğitimin, çocukların eğitim başarısında büyük rolü olduğunu söyledi

Vali Yazıcı da yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, ”Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Özel Ergin Kolejimize böyle güzel bir etkinlik düzenleyerek bütün ana okullarımızı öğrencilerimizi ve ailelerimizi buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Eğitimde temel çok önemlidir. Nasıl ki bir inşaatın temelini sağlam atıp kat kat üstüne çıkabiliyorsak, eğitimde de zincirin ilk halkası olan bu okul öncesine gereken önemi vermeliyiz. Bu bakımdan okul öncesi eğitimi bizim için çok önemlidir. Ayrıca bu tür etkinlikler çocuklarımızın kendilerine olan güven duygusunun artmasına vesile olacaktır. Ben tekrar bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Tamer Uçar da, okul öncesi eğitimin önemine değinerek şenliği düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Özel Ergin Kolejine teşekkür etti.

Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, eğitimde istenilen başarının elde edilmesi ve kalıcı başarının sağlanması için okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, "Okul hayatının ilk kilometre taşı okul öncesi eğitim olan anaokuludur. Son yıllarda eğitim adına önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bu kapsamda bizlerde Özel Ergin Koleji olarak eğitim ve öğretimin tüm alanlarına verdiğimiz önemi okul öncesine de fazlasıyla vermekteyiz. Eğitimin ilk basamağı olan okul öncesi eğitim, gömleğin ilk düğmesi gibidir ve bunun doğru iliklenmesi çok önemlidir. Bugünde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve kolejimizin organizesinde güzel bir etkinlik düzenledik. İlimizdeki bütün ana okullarımız ve ana sınıfı öğrencilerimizin katılımı ile yıl sonu şenliği coşkulu bir şekilde kutlandı. Ayrıca kolejimiz tarafından kısa bir süre önce yapılan boyama şenliğinde dereceye giren öğrencilerimize de hediyeleri bugün protokol üyeleri tarafından verildi” diye konuştu.

Şenliğe katılan öğrenci velisi Ayşe Şahin, düzenlenen etkinliğin çocuklar açısında çok iyi olduğunu belirterek, “Veliler olarak bugün çocuklarımızla birlikte güzel bir vakit geçiriyoruz. Çocuklarımız açısından da bizim açımızdan da çok güzel bir gün oldu. Bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şenlik kapsamında Özel Ergin Koleji tarafından okul öncesi öğrencilerine yönelik yapılan bilgi boyama yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: İHA