Tunceli'de "kamu İhale Mevzuatı" Semineri

Tunceli - Tunceli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mahalli İdareler Enstitüsü iş birliğiyle ''Kamu İhale Mevzuatı'' konulu hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, üniversitenin farklı birimlerinden 40 personel katıldı.

Eski Kamu İhale Kurumu üyesi Namık Dağalp, katılımcılara, ''2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 5018 sayılı Yasa ve Yükümlülükler, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu, Hak Ediş, İhale Hazırlık Süreci, Kesin Hesap, Gerçekleştirme, Sözleşme, İdari ve Teknik Şartname Hazırlama, İç Denetim ve Kontrol Standartları'' konularında bilgi verdi.

Dağalp, 3 gün süren hizmet içi eğitimin son derece verimli geçtiğini belirterek, seminere katılan personelin ihale evraklarını hazırlarken mevzuatı daha doğru işleteceğini ve uygulamada karşılaşılan sorunlara daha doğru reaksiyon göstereceğini söyledi.

Tunceli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Sezai Şenel ise kamu hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek, kamu kurum ve kuruluşlarına destek olmak amacıyla hizmet içi eğitim çalışması yaptıklarını ifade ederek, "Kamu İhale Mevzuatı konusunda değerli hocamızdan eğitim süresince önemli bilgiler aldık. Mevzuatta yaşanacak değişikliklerle beraber bu tür eğitimlere devam edeceğiz. Eğitime katılanlar artık yapacakları ihalelerde daha donanımlı olarak belgeleri hazırlayabilecek ve bu sayede işlemlerde yaşanacak aksiliklerin önüne geçilecek" diye konuştu.

Seminer, Tunceli Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Batu ve Prof. Dr. Hıdır Özdemir ile Yrd. Doç. Dr. Şenel'in, katılımcılara sertifikalarını vermesiyle sona erdi.

Kaynak: AA