Butso'dan Atso'nun Hızlı Tren Kampanyasına Destek

Antalya - Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, hızlı tren için başlatılan imza kampanyasına destek verdiğini bildirdi.

Keyik, BUTSO Yönetim Kurulu üyeleriyle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti. Budak, burada yaptığı konuşmada, ATSO yönetiminde ikinci dönemlerinde olduklarını hatırlatarak, geride kalan dönemde bölgede iyi bir işbirliği sağlandığını, ileriki dönemde de bu işbirliğinin süreceğini söyledi.

Antalya'da çok sayıda Burdurlunun yaşadığına dikkati çeken Budak, Burdur'dan Antalya'ya gelen göçü tersine çevirmek ve bölgenin kalkınmasını sağlamak için birlikte hareket etmenin önemine işaret etti.

2016 yılında çiçek ve çocuk temasıyla Antalya'da bir botanik EXPO'su düzenleneceğini hatırlatan Budak, ATSO olarak "EXPO 2016 Antalya'ya hızlı trenle gelin" sloganıyla imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Hızlı trenin sadece Antalya için değil, bölge için bir gereklilik olduğunu dile getiren Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje aslında sadece Antalya'nın değil, bölgemizin bir projesi. O yüzden biz dedik ki,1 milyon imzayı hedefledik. Böyle bir imza kampanyasında belirli rakamlara ulaştığınız zaman kimse olumsuz bakamaz. 2016'yı bir kenara koysak bile 2023 projeksiyonunda yer almalı mutlaka."

-BUTSO Başkanı Keyik

Keyik de birlik ve beraberliği sürdürmenin önemine işaret ederek, ayrı yapılan çalışmalarda başarıyı yakalamanın mümkün olmadığını ifade etti.

Burdur ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu söyleyen Keyik, günlük bin tona yakın süt imalatı yaptıklarını bildirdi. Burdur'un sanayileşme noktasında sıkıntıları olduğunu dile getiren Keyik, birlikte hareket etmenin bu sorunun aşılmasında önemli rol oynayacağına inandığını kaydetti.

Tarım ve hayvancılık dışında bölgenin mermer sektöründe de önemli bir gelişme kaydettiğini söyleyen Keyik, "Mermerde, 2012 yılında 300 milyon dolara yakın ihracat yapan bir iliz. Şuanda taşı mamül haline getirip satmakla blok haline getirip satmak arasında bir fark yok. O yüzden blok olarak satılıyor. Oradaki sıkıntımız çevre ve doğayla ilgili ama ilgili kurumlar olarak sanayicimizi bu konuda uyarıyoruz" dedi.

Burdur'un eğitimde de önemli bir başarısı bulunduğunu anlatan Keyik, 2006 yılında kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde geride kalan dönemde 18 bin öğrencisi bulunduğunu, gelecek dönemde ise açılan yeni fakültelerle yaklaşık 20 bin öğrencinin öğrenim göreceğini kaydetti.

Budur Müzesi'nin önemli eserlere ev sahipliği yapan bir müze olmasına rağmen koordineli çalışma sorunu yaşandığı için turist çekemediklerini ve turizm ile ilgili altyapı sıkıntıları yaşandığını ifade eden Keyik, "Önümüzdeki süreçte alt yapılarımızı tamamladığımızda yine birlikte oraya turisti getirmek önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Keyik, ATSO tarafından başlatılan kampanya imza atarak destek verdi.

Kaynak: AA