Balıkesir Üniversitesi Uluslararası Yarışmada Dünya Birincisi Oldu

Balıkesir Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Topluluğu, Uluslararası Infomatrix Bilişim Olimpiyatlarında 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya alarak takım halinde dünya birincisi oldu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Uluslararası Infomatrix Bilişim Olimpiyatlarında BAÜ'yü temsil eden Araştırma ve Geliştirme Topluluğu, "Robotics Mini Sumo" ve "Çizgi İzleyen Robot" kategorilerinde toplam 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile takım halinde dünya birincisi oldu. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki AR-GE Topluluğu Necatibey Eğitim Fakültesi 3D ve Yazılım Kulübü ve Balıkesir İMKB Endüstri Meslek Lisesi ile beraber hazırladıkları "Yavuz" isimli robot çalışması, "Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde dünya birinciliğini, "Orhan Gazi" isimli robot çalışması ise dünya üçüncülüğünü elde etti. Ayrıca öğrenciler "Veli Bilgilendirme Projesi" ve "Mini Sumo" kategorisinde hazırlanan "Osman Gazi" ile dünya ikinciliğini, "Sultan" isimli çalışma da dünya üçüncülüğünü kazandı. Öğrenciler toplamda 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak takım halinda dünya üçüncüsü oldu.

Bu sene 11'incisi düzenlenen Uluslararası Infomatrix finallerine 45 ülkeden toplam 255 proje katılırken, BAÜ ekibi ödüllerini ve madalyalarını Bükreş'te "Palatul National al Copiilor" binasında gerçekleştirilen törende aldı.

Yarışmaya, Havran MYO Öğretim Görevlisi Aydın Kahraman ve Balıkesir İMKB Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Öğretmeni Mustafa Taşcı danışmanlığında, Ahmet Polat, Abdullah Ersöz, Emre Kırmızıoğlu, Yasin Yargıcı, Kaan Algül ve Akif Yılmaz katıldı.

Geçen yıl da BAÜ aynı yarışmada Robot Topluluğu ile Dünya üçüncüsü olmuştu.

Kaynak: AA