Kavak'ta "Tarihe Yolculuk" Konvoyu

Samsun - Mustafa Kemal Atatürk'ün 94 yıl önce 18 arkadaşı ile milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'dan Anadoluya geçişinde kullandığı ata yolu üçüncü kez temsili olarak canlandırıldı.

Kavak Dernekler Federasyonu ve İlkadım Belediyesi'nce düzenlenen "Tarihi Yolculuk", Samsun Eğitin ve Araştırma Hastanesi yakınından başladı.

Yaklaşık 300 araçlık konvoy, Mağmur Dağı'nı takiben Çakallı, Karka Deresi, Doruk Kahve mevkisinden sonra Kavak ilçesine ulaştı. Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde 250 metrelik mesafeyi yürüyen katılımcılar Atatürk Meydanı'na ulaştı.

Atatürk Meydanı'nda yapılan törende Tarihe Yolculuk Konvoyu Koordinatörü Şakir Demirci, amaçlarının tarihe sahip çıkmak, milli mücadelede kullanılan Ata Yolu'nun gelecek nesile aktarmak olduğunu açıkladı.

KADEF Başkan Yardımcısı Bahri Çakır ise, milli mücadele tarihinin Kavak'ta yazıldığını söyledi.

Kavak'ı geçmeden Havza'ya, Amasya'ya, Erzurum'a ve Ankara'ya varılamayacağını belirten Çakır, "İşte bizler bunu anlamak için buradayız. O dönemdeki atalarımız ne kadar şanlı ve yürekli ise, o ataların torunları olarak burada bulunanlarda onlar kadar şanlıdır" dedi.

Tören sonunda Kavak Belediye Başkanlığı'nca Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde konuklara yöresel yemeklerden keşkek ikram edildi.

Kaynak: AA