İstanbul'un Fethinin 560. Yıldönümü

Kırklareli - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan İstanbul'un bugün, modern, dinamik, güçlü Türkiye'nin vitrini ve dünyaya açılan penceresi olduğunu bildirdi.

Vali Yaman, İstanbul'un fethinin 560. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstanbul'un görkemli tarihi ve dünyadaki tüm şehirleri kıskandıran güzelliğiyle, doğuyla batı arasında köprü görevini de başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

Tarihte alınması imkansız gibi görünen İstanbul'un büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet'in dehası, eşsiz stratejisi ve akılcı hamlesiyle Türkler'in egemenliğine girdiğini ifade eden Vali Yaman, şunları kaydetti:

"Bu yalnızca bir askeri zafer değil, dünyada pek çok dengeyi değiştiren, önemli siyasal, sosyal, ekonomik sonuçlar doğuran tarihi bir hamle olmuştur. Fatih Sultan Mehmet, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, İstanbul'u farklı inanç ve kültürlerden insanların bir arada uyum içinde yaşadığı merkez yapmıştır. Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan İstanbul bugün, modern, dinamik, güçlü Türkiye'nin vitrini, dünyaya açılan penceresidir. Geçmişte olduğu gibi bugün de bir cazibe merkezi olan İstanbul, üstlendiği öncü rolüyle, ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatına yön vermekte, geleceğe güvenle bakmaktadır."

Kaynak: AA