Chp’li Gençler Üniversitelerde Koruma Memuru İstemiyor

CHP Edirne Gençlik Kolları Başkanı Halil İnağ, üniversitelerde karakol istemediklerini bildirdi.

Chp’li Gençler Üniversitelerde Koruma Memuru İstemiyor
“Polisin en son girmesi gereken yer, bilim alanları olan üniversitelerdir” diyen İnağ, üniversitelerin ülkelerin özgürlük alanları olduğunu kaydetti.

İnağ, partisinin İl Başkanlığı binasında bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin, üniversitelere 10 bin polis yerleştirme yasasını eleştiren İnağ, “AKP bu tasarı ile polisi üniversitelere sokarak, kendisine karşı giderek yükselen toplumsal muhalefeti susturmak amacındadır” dedi.

İnağ, şunları söyledi:
“Üniversitedeki yapılanmaya polis değil koruma memurları diyen hükümet büyük bir yalanın içindedir. Bu kişiler üniversitede silah taşıyacak, delil toplayacaklar. O zaman polisten ne farkları kalacak? Üniversitede kalıcı bir polis gücü oluşturma düşüncesi dahi akademik özgürlük ve üniversite özerkliğine karşı yapılabilecek en büyük saldırılardan biridir ve hiçbir şekilde haklı olarak gerekçelendirilemez. Bu uygulama ile üniversitelerin evrensel değerleri törpülenirken; üniversite rektörlükleri, valiliklerin doğrudan yönettiği birer karakola dönüşecektir. Böylece her türlü örgütlenme ve hak arama girişimi ve eleştirel bilgi üretme çabaları polisiye yöntemlerle baskı altına alınacak ve sermaye için dikensiz bir gül bahçesi yaratılacaktır.”
Kaynak: İHA