Başkan Alıcık, Köylünün 4 Yıllık Su Sorununu Çözdü

Nazilli’ye bağlı Güzelköyde, köy meydanı çeşmesi ve evlerin çeşmelerinde 4 yıldır yaşanan kullanım suyu yetersizliği sorunu çözüldü.

Güzelköy’de yaşanan su sıkıntısı Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü su servisi tarafından çözüme ulaştırıldı. Uzun zamandır köydeki vatandaşların evlerine ulaşmayan suyun ana vananın tıkalı olmasından kaynaklandığı yerinde tespit edildi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Güzelköy’e yaptığı ziyaret sırasında Köy muhtarı Ali Semaşen ve köy halkının 4 yıllık su sıkıntılarına çözüm bulunmasını istemeleri üzerine Başkan Alıcık’ın talimatı ile sorunun giderilmesi için yapılan çalışmalar sonucu 100’lük Ana vananın tamamen tıkalı olduğu tespitinde bulunuldu. Tespit çalışmalarının hemen sonrasında Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne Bağlı Su Servisi tarafından yeni 100’lük ana vana takılarak sorun çözüme kavuşturuldu.

Bunca yıldır yaşadığımız sorun artık çözüme kavuştu diyen Güzelköy Muhtarı Ali Semaşen; “Şimdi evlerimizde ve köy meydanındaki çeşmemiz de yeterli tazyikte su akıyor. Köyümüzün 4 yıllık su sorununa çare olan başkanımız Haluk Alıcık ve emeği geçen herkese köylüm adına teşekkür ediyorum“ dedi.

Büyükşehir yasasının kanunlaşması sürecinden sonra Nazilli’ye bağlı köy kasaba ve beldelere sık sık ziyaretlerde bulunarak sorunları yerinde incelediklerini belirten Nazilli Belediye Başkan’ı Haluk Alıcık; “Meclisten geçen Büyükşehir yasası ile Nazilli'ye bağlı tüm köyler Nazilli Belediyesinden hizmet alacak. Biz zaten daha önceden de bizden yardım isteyen çevre köy, kasaba ve beldelerin sıkıntılarını çözüyorduk. Şimdi bu yasa ile yardım değil gerçek manada hizmet sağlayacağız. Güzel köyde yaşayan vatandaşlarımızın evlerinde yaşadıkları su sıkıntısını muhtarımız aracılığı ile öğrendik. Hatta köylü bu sıkıntılarını kendi çabaları ile çözmeye çalışmışlar. Çoğu evlerine strafor taktırarak su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmışlar. Ancak su her şeyimiz. Evlerin çeşmelerinden suyun akmaması ve susuzluk çok kötü bir durum. Muhtarımızın ve köylünün bu sıkıntıyı bize aktarmalarından hemen sonra çözüme ulaştırmak için hemen çalışmalara başladık. Gördük ki 4 yıllık sorun ana vananın tıkanıklığından kaynaklanıyor. Köylülerimizin çeşmelerinden yeterli tazyikle su akmasını ekiplerimiz sağladı. Nazilli Belediyesi olarak Nazilli sorunlarını ve köylerimizin sorunlarını hiç ayrım yapmadan iş programlarımızın dahilinde çözüm getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA