Kozcağız’da 4 Milyonluk Proje İçin Yer Teslimi Yapıldı

Bartın’ın Kozcağız Beldesinde Yağmursuyu Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Projesinin yer teslimi yapıldı.

Kozcağız’da 4 Milyonluk Proje İçin Yer Teslimi Yapıldı
İller Bankası’nın yüzde 50 hibe desteğinde bulunduğu projede ihaleyi 4 milyon 81 bin liraya alan firma ile Kozcağız Belediyesi arasında imzalar atılarak yer teslimi yapıldı Yer teslimi konusunda İller Bankası ve yüklenici firma yetkililerini makamında kabul eden Kozcağız Belediye Başkanı Karaman Haberleri">Mustafa Karaman projenin hayata geçiyor olmasından dolayı mutlu olduğunu ve çalışmaların tamamlanmasının ardından Kozcağız’da alt yapı sorununun tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Yer teslim töreninde yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu projelerinin tek çatıda ihale edildiğine vurgu yapan Başkan Karaman, “Daha önce kanalizasyon yağmur suyu ve arıtma tesisleri ayrı ayrı projelendirilirken beldemizde bu projelerin tek çatı altında toplanarak yapılması ve çok uzun sürmeden kısa içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi amaçlanmaktadır. Bu büyük ve kapsamlı projemizin ülkemizde bu kategorideki sayılı projeler arasında olduğunu belirtmek isterim. Bu proje ile aynı zamanda sık sık taşkına sebep Ağu deresi çevresi ile Yayla Caddesi yağmursuyu taşkınlarından kurtulmuş olacak” dedi.

Alt yapı çalışmaları sonrasında Kozcağız’da ırmağın kanalizasyon ve atık su ile kirlenmeyeceğini ifade eden Karaman, çalışmalar süresince oluşacak rahatsızlıklardan dolayı Kozcağızlı vatandaşlardan sabır göstermelerini istedi. İmzalanan Sözleşmeden sonra, Kozcağız Irmağı, Yayla Sokağı, Lozan Caddesi ve Akyemişler Caddesi ile birlikte Arıtma Tesisinin Kurulacağı bölgede incelemelerde bulunan heyet en kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacağını belirtti.

Yüklenici firma yetkilileri Projenin 2 yıl içerisinde tamamlanmasını öngördüklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA