Fotoğraf Sanatı Kadırga’da Hayat Buldu

Fatih Belediyesi, Kadırga İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde 61 foto muhabirinin vizöründen yansıyan “Basın Fotoğrafçılarından (1908-2013)” ve “Biz Foto Muhabirleri Çok Üşürdük” sergilerini sanatseverle buluştuturdu.

Fotoğraf Sanatı Kadırga’da Hayat Buldu
Fatih Belediyesi, fotoğraf sanatçılığı adına iki önemli sergiye ev sahipliği yaptı. Fatih Belediyesi ve Fotoğraf Dostları Derneği işbirliğiyle Fatih Belediyesi Kadırga İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde gerçekleştirilen "Basın Fotoğrafçılarından (1908-2013)" adlı sergide 61 foto muhabirinin 1908-2013 yılları arasında çektiği toplam 120 fotoğraf ve “Biz Foto Muhabirleri Çok Üşürdük” adlı diğer sergiyle de foto muhabirlerinin kişisel fotoğrafları ve portrelerinden oluşan 40 kare sanatseverle buluştu

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi gezen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, fotoğraflar hakkında foto muhabirlerinden bilgi aldı. Serginin fotoğraf sanatı adına önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Bugün basını yakından ilgilendiren bir sergi var. 1908-2013 yılları arasında foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların sergisini gerçekleştiriyor arkadaşlar. Ayrıca bir de kendileri çalışırken görüntülerini ortaya koyan fotoğraflar var. 1908’den 2013 yılına kadar gezdim. Bu fotoğraf kareleri hakikaten son derece önemli. Zaman içerisinde yolculuk yaptık. İstanbul’un bir eksiğiydi. Fatih Belediyesi olarak bu eksikliği gidermek için gayret gösterdik. 61 fotoğrafçımızın eseri var. Bunların bir kısmı hayatta, bir kısmı vefat etti. Bu vesileyle de onları minnetle yad ediyoruz” dedi.

Her iki sergi, 2013 Eylül ayının ilk haftasına kadar sanatseverleri bekliyor.
Kaynak: İHA