Basın Özgürlüğü Ödülü Ayşenur Arslan’a

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 2. Basın Özgürlüğü Ödülü’nü Ayşenur Arslan’a verme kararı aldı.

Basın Özgürlüğü Ödülü Ayşenur Arslan’a
Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cevat Durak ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 2.Basın Özgürlüğü Ödülü için ortak basın toplantısı düzenledi. Geçen sene ödülün sahibi gazeteci Nedim Şener olurken, bu sene Ayşenur Arslan olduğu belirtildi. Düzenlenen ortak basın toplantısında yapılan açıklamada şöyle denildi: “Tutuklu gazeteci sayısı Türkiye’de her geçen yıl artarken, dışarıda mesleğini yerine getirmeye çalışan gazeteciler ise, bir başka tutsaklık yaşamaktadır.

İşte böylesi bir dönemde, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeticiler Cemiyeti olarak; düşünce ve ifade özgürlüğü merkezli basın özgürlüğünün maruz kaldığı kuşatmaya farkındalık yaratma amacıyla ilkini geçtiğimiz yıl verdiğimiz Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu sene ikincisini jüri olarak yaptığımız oylamada gazeteci Ayşenur Arslan’a verme kararı aldık.

Tek gücü kalemleri olan gazeteci dostlarımızı, verdikleri kahramanca mücadelede yalnız bırakmayacağımızı bir kez daha ifade ediyor ve bu kuşatmanın son bulacağı güzel günlerde, basınımızın üyelerini, mesleki başarılarından dolayı ödüllendirmeyi diliyoruz”
Kaynak: İHA