Balcalı Hastanesi'ne Bakanlık’tan Organ Nakli Teşekkürü

Sağlık Bakanlığı ÇÜ Balcalı Hastanesi’ne beyin ölümlerinin ardından gerçekleştirilen organ bağışı, donör sayısı ve organ çıkarımı konusundaki sayı artışı nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Balcalı Hastanesi'ne Bakanlık’tan Organ Nakli Teşekkürü
Balcalı Hastanesi’nde son dönemde organ nakli ile ilgili yapılan çalışmalar Sağlık Bakanlığı tarafından takdirle karşılanıyor. Bu bağlamda Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özel ve diğer yetkililerinde hazır bulunduğu bir törenle, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ve organ nakli konusunda ilgili birimlere organ bağışı, donör sayısı ve organ çıkarımı konusunda ki sayı artışı çalışmaları ile ilgili olarak teşekkür belgesi verildi. Belgeyi vermeden önce konuşan Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, “Organ bağışı konusu sağlık alanında ülkemizin önemli sorunlarından biridir" dedi.

Gencer organ bağışı sayısında artış yaşanmasın ise çok önemli bir durum olduğunun altını çizdi. Balcalı Hastanesi’nin Bölgenin en önemli Hastanesi konumunda olduğuna dikkat çeken Gencer, organ bağışı, organ çıkarımı ve nakli konusunda da hastane olarak önemli çalışmalara imza atılmasından dolayı son derece gururlu olduklarının altını çizdi. İl Sağlık Müdürü Ahmet Özel ise organ nakli konusunda yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını dile getirerek Balcalı Hastanesi’n de bu konuda görev yapan tüm birimlere teşekkür etti. Özel, Bakanlık olarak organ nakli konusunda önemli çalışmalara imza atıldığını dile getirerek, bu çalışmaların meyvesini toplamaktan dolayı da mutlu olduklarını ifade etti.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova’da Bakanlığın böyle bir teşekkür belgesine kendilerini layık görmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, organ nakli konusunda ilgili birimlerde görev alan tüm isimlere teşekkür etti. Taşova Hastane içerisinde organ nakli konusunda yeni bir hizmet yerinin devreye gireceğinin de müjdesini verdi ve açılışının da ilerleyen günlerde yapılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali yardımcısı Durmuş Gencer Başhekim Taşova’ya bakanlık adına teşekkür belgesini verdi. Törende ayrıca Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Balal, Karaciğer nakli konusunda Prof. Dr. Haluk Demiryürek ve ekibi, Böbrek nakli konusunda Prof. Dr. Uğur Erken ve ekibi ile organ nakli koordinasyon merkezi yetkilileri hazır bulundu.
Kaynak: İHA