Ödemiş Hem, Bu Kez Bademli ve Bıçakçı’da Sergi Açtı

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi (HEM), yılsonu etkinlikleri kapsamında planlanan sergiler hız kesmeden devam ediyor.

Bıçakçı ve Bademli nakış kursu sergileri açıldı.
Önce Bıçakçı köyü nakış kursu sergisi, Bıçakçı köyü kurs merkezinde yetkililerin, Günlüce köyü öğretmen ve kursiyerlerinin ve köy halkının katılımıyla açıldı. Sergiye halkın ilgisi çok yoğundu. Sergiyi gezen vatandaşlardan önümüzdeki eğitim öğretim yılında kurs açılması için yoğun taleplerin olduğu bildirildi.

Daha sonra da Bademli beldesinde nakış sergisi açıldı. Serginin açılış töreni Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin ve Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak’ın konuşmaları ile başladı.

Belediye Başkanı Kundak konuşmasında, Bademli’de 37 yıldan beri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kursların ve faaliyetlerin yapıldığını, bu kursların belde halkını aydınlatma konusunda çok büyük katkısının olduğunu belirterek, bundan sonrada bu faaliyetlerin devam etmesini istediklerini söyledi.

Kundak daha sonra, Beldedeki "hayat boyu öğrenme" faaliyetlerine katkısından dolayı aslen Bademli'den olan, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin’e ve Bademli Nakış Kursu öğretmeni Kadriye Ergin’e plaket ve çiçeklerini takdim etti.

Bademli Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatılan ikram misafirlere sunuldu. Sergi açılışına belde ve köy halkının yanı sıra Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, Kayaköy, Günlüce, Kemenler, Balabanlı, Yolüstü, Konaklı, Çaylı, Mescitli, Bıçakçı, Gölcük, Seyrekli kurs öğretmenleri ve kursiyerleri de katıldı.

İkram sonrası sergi Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak ve Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı tarafından açıldı.

Sergide Bademli nakış kursiyerlerinin ürettiği el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü. Özellikle yetmiş yaş ve üzerindeki kursiyerler olan Nevriye ve Ömriye teyzelerin torunları için eski iş ve işlemelerde yaptığı eserler çok beğeni topladı. Sergiye katılım çok yoğun oldu.
Kaynak: İHA