Eğitim Gören Başarılı İtfaiye Erlerine Sertifikaları Verildi

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerini tamamlayan itfaiyecilere sertifikaları verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 30'uncu düzenlenen eğitim programına bu güne kadar 870 itfaiye eri katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin uygulama platformunda gerçekleştirilen eğitimlerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının uzman personeli tarafından tam teçhizatla yüksek ısı yayan alevler içinde uygulamalı dersler verildi.

Sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Türkiye'nin çok değiştiğini belirterek, "Gelinen bu noktada itfaiyecilik mesleği bütün dünyadaki medeni ülkelerde olduğu gibi çok prestijli ve saygı duyulan bir meslek haline geldi. İtfaiyeciliğin artık bir okulu var. Bilimsel bir metodu var. İtfaiyecilik eskiden zamanla kazanılan tecrübeyle yürütülen bir meslek iken bugün gelişmiş ülkelerin düzeyinde yapılan bir meslek oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA