Osmaniye’de Öldürülen 5 Kişinin Cenazesi Memleketlerine Gönderildi

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavga sonucu hayatını kaybeden 6 kişiden 5’i otopsileri yapıldıktan sonra memleketlerine gönderildi.

Düziçi ilçesi Çatak köyünde iki kardeş arasında çıkan su kavgasının akrabalar arası silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu hayatını kaybeden Hamdi Tavut (50), Mehmet Tavut(28), Muhammet Tavut (24), Ahmet Sümbül (26) ve Ümmühan Sümbül'ün (45) cenazelerine Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı

Cenazeleri teslim alan Hamdi Tavut’un amcasının oğlu Bekir Tavut, “Her iki tarafta birbirine çok yakın akraba. Olayın çıkışı nedeni ise ‘içme suyu’. Bizim köye içme suyu borularla geliyor. Onlar da borulardaki arızayı gidermeye çalışıyorlarmış. Aralarında bir tartışma çıkmış, birbirlerine sataşmışlar. Sonra silahla evlerine gelmişler. Köy korucusu oldukları için silahları varmış. Çıkan silahlı kavgada olay yerinde öldüler. Annesi de ağır yaralı” dedi.

Otopsileri tamamlandıktan sonra cenazeler memleketleri Düziçi ilçesi Çatak Köyü Samkoruşu Mahallesine götürüldü. Kavga çıkmaması için cenazelerin ayrı ayrı defnedileceği öğrenildi.

Olaylardan yaklaşık 5 yıl önce Bingöl’de vatani görevini yapan Muhammet Tavut'un, Bingöl'deki karakol baskını sırasında bir teröristi üstüne atlayarak etkisiz hale getirdiğini söyleyen Bekir Tavut, “Muhammet Bingöl’de askerlik yaptığı sırada nöbetteyken karakola baskın oluyor. Muhammet’te teröristin üstüne atlayarak içeri girmesini engelliyor. Daha sonra memleketten abisini çağırdılar. Karakol baskınında ölmedi ama aile kavgasında öldü” diye konuştu.

Kaynak: İHA