Akdeniz'de Kadınlara Yönelik Başlatılan Sağlık Semineri Sona Erdi

İçel'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Akdeniz ilçe sınırları içinde kalan bütün mahallelerde yaşayan kadınlara yönelik olarak başlattığı 'Kadın Sağlığı Eğitimi Seminerleri’nin ilk etabı sona erdi.

Eğitimi tamamlayan 20 kadın sertifikalarını aldı.

Akdeniz Belediyesi, Aile Planlaması Vakfı ve Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ‘Kadın Sağlığı Eğitimi’ seminerlerinin ilk bölümü sona erdi. Kadınları sağlık alanında bilinçlendirmeyi hedefleyen seminerlere katılan farklı yaş grubundaki 20 kadın, sertifikalarını törenle aldı. Güneş Mahallesi Sanat Atölyesi’nde düzenlenen sertifika törenine, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili, Çocuk ve Gençlik Yaşam Merkezi yetkilileri ile eğitim seminerlerine katılan mahalleli kadınlar katıldı.

Törenin yapıldığı salonda bulunan minik çocuklar da annelerinin sertifika heyecanına ortak oldu.

Törende konuşan Müdür Mehtap Sili, 13 hafta süren sağlık eğitimi programına katılan kadınlara ve eğitimleri veren uzmanlara teşekkür etti. Sili, “Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde düzenlediğimiz 'Kadın Sağlığı Eğitim Seminerleri’ne büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda siz değerli katılımcılara verilen ‘güvenli annelik, beslenme, çocukluk ve ergenlik, üreme sağlığı ve aile planlaması, aile içi iletişim ve kadın hakları’ gibi eğitimler, gelecekteki yaşamınızda sizlere büyük faydalar ve kolaylıklar sağlayacağına inanıyorum. Eğitimlere katılan kadınlardan tek isteğimiz, burada kazandıkları bilgi ve tecrübeleri, yakın çevreleriyle paylaşmaları ve bu sayede daha çok kadına ulaşmalarıdır. Böylelikle eğitimlerimiz çok daha büyük kitlelere ulaşacak ve amaca hizmet edecektir. Bu son değildir. Başka eğitimlerde sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA