Belediyelerin Meslek Kursları, Komek Çatısı Altında Birleşti

Konya - Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri arasında imzalanan protokol ile SELMEK, MERMEK ve KARMEK kursları Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları çatısı altında birleşti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile protokole imza atan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, meslek edindirme kurslarının tek çatı altında toplanmasıyla daha güçlü bir mesleki eğitim faaliyetinin yapılmasını amaçladıklarını söyledi.

Bu amaçla Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleriyle bir protokol imzaladıklarını kaydeden Başkan Akyürek, şu ana kadar değişik isimlerde devam eden meslek edindirme kurslarının bundan sonra KOMEK ismiyle devam edeceğini ifade etti.

Birleşmeyle kursiyer sayısının artacağını, ihtiyaca göre yeni kurs merkezleri açılmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, gelecek eğitim dönemiyle başlayacak bu sürecin Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yapılacak faaliyetlere de hazırlık teşkil ettiğini vurguladı.

Yeni dönemle birlikte ihtiyaç olan tüm ilçelerde mesleki eğitim merkezleri açmak istediklerini belirten Başkan Akyürek, Konya’nın 31 ilçesini kapsayacak bir faaliyeti merkezden hep birlikte organize etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Belediyelerin meslek edindirme kurslarından bugüne kadar eğitim alanların sayısının 150 bini bulduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, bu sayının artarak devam edeceğini kaydetti.

Başkan Akyürek, imzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyerek belediye başkanlarına teşekkür etti.

İmzalanan protokolle SELMEK, MERMEK ve KARMEK Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları çatısı altında birleşti. Haziran ayında başlayacak yeni dönemle birlikte SELMEK, MERMEK ve KARMEK merkezlerindeki kursların planlaması Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Kaynak: AA