Zonguldak'ta Ünlü İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Türkiye'ye gelen Çeçenlere yardım çalışmalarıyla tanınan, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden iş adamı Medet Ünlü için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından Acılıt Camisi önünde toplanan Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları üyesi grup, gıyabi cenaze namazı sonrasında Ünlü için dua etti.

BBP İl Başkanı Ahmet Pulat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ünlü'nün yaşamını yitirmesiyle Türkiye'deki Çeçenlerin yetim kaldığını söyledi.

Ünlü'yü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Pulat, "Bugün burada Çeçenistan'ın fahri konsolosu Ünlü'nün şehadetine ilişkin cenaze namazını kıldık. Partimizin genel başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da Çeçenistan davasında çok hassastı. Çeçenlerin Türkiye'deki kolu ve kanadıydı. Bu nedenle genel başkanımızın vefatından sonrada Medet Ünlü aynı görevi Türkiye'de yürütüyordu" diye konuştu.

Alperen Ocakları İl Başkanı Murat Karadeniz ise Ünlü'nün Ankara'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "Ünlü, Türkiye'deki Çeçenlerin eli, ayağı, gözü ve kulağıydı. Onlar şimdi elsiz ve ayaksız kaldılar" ifadesini kullandı.

Muhabir: İdris Köle / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA