Dolandırıcılık Yapan Çağrı Merkezine Operasyon

Tekirdağ’da ‘KOBİ kredisi çıkartacağız’ diyerek dolandırıcılık yapan çağrı merkezine düzenlenen operasyonda, çalışan 33 kadın ve 2 şirket sahibi gözaltına alındı.

Dolandırıcılık Yapan Çağrı Merkezine Operasyon
Kadınların ikna ettiği kişi başına prim aldığı ortaya çıktı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, artan dolandırıcılık olaylarının ardından savcılık talimatıyla operasyon düzenledi.

Tekirdağ ve Çorlu ilçesinde çağrı merkezi kurarak 33 kadın çalıştıran İ.G. ve Ö.Ö.’nun kurdukları 2 şirket merkezine eş zamanlı baskınlar yapıldı. Çalışan 33 kadın ile birlikte İ.G. ve Ö.Ö. gözaltına alınırken, çağrı merkezlerindeki tüm evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Kadınlar Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, şirket kurucuları ve ortakları İ.G. ve Ö.Ö. ‘kişilerin özel verilerine ulaşarak dolandırıcılık yapmak’ suçundan adliyeye sevk edildi

Çağrı merkezinde çalışan kadınların özel bilgilerini aldıkları kişileri arayarak ‘Kobi kredisi sağlayabiliriz ancak adresinize bilgilendirme içeren bir dosya göndereceğiz, bunun için verdiğimiz hesap numaralarına 179 lira para yatırmanız gerekli’ diyerek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Çağrı merkezli dolandırıcıların bu yöntemle yaklaşık 2 milyon liraya yakın haksız kazanç elde ettikleri öne sürülürken, polisin baskın düzenlediği bir çağrı merkezindeki panoda çalışan kadınların isimleri ve yanlarında ise kaç müşteriyi ikna ettiklerine ilişkin sayısal bilgilerin yer alması dikkat çekti. Polisin yaptığı araştırmada bayanların ikna ettiği kişi başına pirim aldıkları ortaya çıktı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA