Ak Parti İzmir Milletvekili Sait Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşma yaptığı Gölet Alanı'nda Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından elektrik kesintisi yapıldığı iddiaları ve sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin, "Ercan Tatı, sözde güler yüzüyle Buca'nın gülen yüzü olarak kendini tanıtmıştı ama bugün Buca'nın karanlık gözlükleri arasındaki bir belediye başkanı olarak veda edecek" dedi.

Rıfat Sait, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ve Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan ile Mevlana Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Bakan Eroğlu'nun 19 Mayıs'taki İzmir ziyaretinde, yoğun istek üzerine Buca Gölet Alanı'nda program dışı katıldığı Yörükler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin etkinliğinin ardından yaşananları anlatan Sait, olayın Buca Belediye Başkanı Tatı tarafından saptırılmaya çalışıldığını ve kendisinin bu olayların içine çekilmek istendiğini savundu.

Sait, Bakan Eroğlu gittikten sonra alana gittiğini ve dernek yöneticilerinin, "elektriklerinin belediyece kesildiğini" belirterek yardım istemesiyle durumdan haberdar olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Biz de belediyeyi arayarak belediye başkan yardımcısıyla görüştük ve dedim ki, 'Bu olayı fazla büyütmeyin, elektriği verin, bu olay kapansın '.Olayları karıştırmak isteyen bir milletvekili bunu yapmaz, alır olayları basına yansıtır ve bunun üzerinden de prim yapar. Ben telefonda bu olayın kapatılmasını elektriğin de verilmesini rica ettim ama maalesef elektrik verilmedi, verilemeyeceği ifade edildi."

-"Alandaki elektrik, Buca Belediyesi tarafından kesildi"-

Buca Belediye Başkanı Tatı'yı, bu olay ve sonrasında kullandığı üslup nedeniyle kınadığını dile getiren Sait, "Bu olayı farklı boyutlara taşımamak lazım. Belediye Başkanına soruyorum, sen Bakanı konuşturdu diye Yörüklerin elektriğini kestin mi, kesmedin mi-" diye konuştu.

Sait, alandaki elektriğin Buca Belediyesi tarafından kesildiğini, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'ye konuyla ilgili yazdıkları yazıya verilen cevapla ispatlamış durumda olduklarını da belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Ercan Tatı'yı doğru olmaya, doğru söylemeye davet ediyorum. Ercan Tatı bu olaylarla gündeme geliyor, ismi konuşuluyor ve zannediyor ki bu prim onun belediye başkanlığı adaylığını güçlendirecek. Kendi partisi dahi, böyle bir kişiden uzaklaşırken, kendi belediye meclisi üyeleri ondan uzaklaşırken, onunla aslında birkaç kişinin dışında ortak menfaati olmadığını görmüşken, bu işlerle prim almaya çalışan bir belediye başkanı zannetmesin ki bir daha burada belediye başkanlığını kazanır, bir daha o makamlara gelir. Aslında elinde güzel bir imkan vardı, Buca Belediye Başkanlığını kazanmıştı, sözde güler yüzüyle Buca'nın gülen yüzü olarak kendini tanıtmıştı ama bugün Buca'nın karanlık gözlükleri arasındaki bir belediye başkanı olarak veda edecek."

Muhabir: Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak: AA