Zenbilci: “belediyelerde Ben Bilirim Dönemi Bitti”

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, belediyelerde ‘ben bilirim’ döneminin bittiğini’ ifade ederek, “Artık mesleklerin kendi içinde bile ihtisaslaşması var.

Zenbilci: “belediyelerde Ben Bilirim Dönemi Bitti”
Belediye başkanları bilenlerden alacağı bilgiyi koordine edecek” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar ile beraberindeki heyet, Başkan Zenbilci’yi makamında ziyaret ederek, belediyede jeoloji mühendisi istihdamı sağlandığı için teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Tatar, “Zemin etütlerinin daha sağlıklı olması için denetimlerin belediyelerin kendi bünyelerinde bulunan jeoloji mühendislerince yapılması doğru olandır. Bunun için belediye kadrosunda jeoloji mühendisi sayısını arttırırsanız bu işi de çözmüş olursunuz” dedi.

Zenbilci ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan çalışmalardan bahsetti. Zenbilci, şunları söyledi:
“Sarıçam ortak çalışmanın bir ürünüdür. Belediyelerde ben bilirim dönemi bitmiştir. Her şeyi bilemezsiniz. Öyle bir şansta yok, kabiliyette yok, imkan da yok, her şeyi bileceğim diye bir sorumlulukta yok. Artık mesleklerin kendi içinde bile ihtisaslaşması var. Belediye başkanları bilenlerden alacağı bilgiyi koordine edecek. Bu yüzden belediye başkanlığı 3 dönem olmalı, 3 dönemden sonra ‘mühendisler ne bilir’ dönemi başlıyor. 3 dönem belediye başkanlığı yapanın tecrübelerinden yararlanılmalı.”
Kaynak: İHA