Eşini öldürüp 6 ay sonra da boşanma davası açtı

Mersin'de 2008'den bu yana kayıp olarak aranan hemşire eşini, sopayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan coğrafya öğretmeni Efecan Sürer'in cinayetten 6 ay sonra karısına boşanma davası açtığı ortaya çıktı

Eşini öldürüp 6 ay sonra da boşanma davası açtı
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde hemşire olarak görev yaparken 27 Aralık 2008 tarihinde kaybolan ve sürdürülen soruşturma kapsamında kocası Efecan Sürer tarafından sopayla dövülerek öldürüldüğü ortaya çıkan Diba Sürer cinayetinde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

5 yıl sonra aydınlatılan cinayet olayının ardından Kütahya'da yakalanarak Mersin'e getirilen Efecen Süren, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mahkemede suçunu itiraf eden Efecan Süren'in, cinayetten 6 ay sonra kayıp eşi hakkında boşanma davası açtığı öğrenildi.

Mersin mahkemelerine açılan davanın 2010 yılının Haziran ayında sonuçlandığı ve hemşire Diba Sürer'in bulunamaması nedeniyle'boşanma'kararının, gazete ilanlarıyla duyurulduğu belirtildi. Katil zanlısı Efecan Sürer'in boşanma davasında kardeşlerini şahit olarak gösterdiği öğrenildi.

Öte yandan, hemşire Diba Sürer'in cesedinin bulunmasına yönelik çalışmaların ise halen devam ettiği ifade edildi.