Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bozkurt’tan İha’ya Ziyaret

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürü Abdülkerim Kantarcıoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Bozkurt, Bakanlıklarının Diyarbakır’a çok önem verdiğini söyledi.

Sınırsız imkanlarının olduğunu kaydeden Bozkurt, dul, yetim, öksüz, yaşlı, kadınlar ve dezajantajlı gruplara daha çok yöneldiklerini ifade etti.

11 bin 500 özürlüye evde bakım hizmeti sunduklarını hatırlatan Bozkurt, bunlara ayda 697 lira ve 3 ayda bir olmak üzere bin 100 lira verdiklerini, bunun da aylık ortalama bin 50 liraya tekabül ettiğini bildirdi. Bakmaları gereken çocukların ailelerine 400 ila 700 lira arasında maddi destek verdiklerini aktaran Bozkurt, bununla çocuğun aile ortamından uzaklaşmasının önüne geçtiklerini anlattı. Daha önceleri kurumsal anlamda kapalı olduklarını şimdi ise açıldıklarını dile getiren Bozkurt, 11 bin 500 aileye asgari ücret ödediklerini vurguladı. Önümüzdeki dönemlerde sokak çocukları ile ilgili programlar da yapacaklarını belirten Bozkurt, programlarla çocukların problemlerini kendi ağızlarından dinleme fırsatı bulacaklarını söyledi.

Bu döneme kadar memlekette bir sis tabakasının olduğunu, tabakanın son dönemde katlığına vurgu yapan Bozkurt, “Artık kurumlar kendilerine bakacak. Problemlerimizi sahiplenip halledeceğiz. Asıl yarış bundan sonra başlayacak. Tarihi sorumluluğumuz var. Bugün itibarı ile bahanemiz ve sıkıntımız yok” dedi.

Saha elamanları hakkında da bilgi veren Bozkurt, 5’i sokakta ve 2’si de sokak çocuklarına yönelik olmak üzere yedi gruplarının olduğunu, konusunda uzman toplam 21 kişinin sokaklarda sürekli çalışma yaptığını sözlerine ekledi.

İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdülkerim Kantarcıoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bozkurt’a çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak: İHA