Manisa’da Kamulaştırılan Alanlarda Peyzaj Çalışmaları Başlatıldı
Manisa Belediyesi, Ulutepe Caddesi’nde kamulaştırılan alanlarla birlikte tarihi Seyid İbrahim Hoca Mescidi çevresinde de peyzaj düzenlemelerine başladı.

Açıkdil, “Bulunduğumuz bölgenin alt kısmında Tarihi Çınarlı Kahvehane ve Alibey Camii, Seyid İbrahim Hoca Mescidinin üst kısmında vak vak çeşmesi, Ulutepe yolu ve buradan Ulucami’ye bağlanan bir ana arter var. Ulucami, İshakçelebiler zamanında yapılmış. Seyid İbrahim Hoca Mescidi de aynı dönemin eseridir. Bizim amacımız bu tarihi alanları canlandırmak ve şehrimize gelen turistlere tanıtmak” diye konuştu.
12 PARSEL 1,2 MİLYON TL’YE KAMULAŞTIRILDI
Ulucami çevresinde bulunan on iki parsel sahibine iki yıl önce 1,2 Milyon TL ödeyerek kamulaştırmalarını yaptıklarını hatırlatan Başkan Yardımcısı Açıkdil, “Kamulaştırmaları yapılan bu alanlarında peyzaj projeleri hazırlandı. Bu proje Ulucami’den, Yiğitbaş Mescidi’ne inen bir basamak olacak. Bu projemiz içerisinde Yiğitbaş Mescidi’nin düzenlenmesi de var. Hatta şu anda bu konu meclisimizin gündeminde bulunuyor. Bu tarihi mekânların etrafında yaya yolları açarak, bu bölgeyi canlandırmak düşüncesindeyiz. Selçuklu ve Osmanlı eserlerini ortaya çıkararak, buralara turist çekmek istiyoruz. Ulucami’den Sultan Camii’ne kadar uzanan bu projeyi üç ay içinde tamamlayacağız” dedi.
