Karaman'da 21 Mayıs Dünya Süt Günü Etkinlikleri

Karaman merkez Morcalı köyünde 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle bir kutlama programı düzenlendi.

Karaman'da 21 Mayıs Dünya Süt Günü Etkinlikleri
Kutlamaya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail Uluad, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Refik Kiraz, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail Uluad, “İnsan beslenmesinde büyük öneme sahip olan süt ve süt ürünleri içeriğinde bulunan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller ile özellikle gelişme çağındaki çocuklarımız ve yaşlılarımız olmak üzere herkes için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır" dedi.

Uluad, 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlamalarının amacı, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt üretim ve tüketimini artırmak, her yaş grubundaki bireye süt içme alışkanlığını kazandırmak, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda kamuoyunu aydınlatmaktır. Bu nedenle ülkemizde de 1991 yılında ‘Süt Tüketimini Arttırma’ kampanyası başlatılmıştır. O günden bu yana her yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü ülkemizde kutlanmaktadır" diye konuştu.

Ziraat Mühendisi Feyzal Duru Kandemir tarafından sütün önemi hakkında bilgi verilmesinin ardından öğrencilere okul sütü ve çeşitli ikramlar dağıtılarak program sona erdi.
Kaynak: İHA