Sakarya’daki Akil İnsanlar Heyeti Kadınlarla Buluştu

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu, Sakaryalı kadınlarla buluştu.

Sakarya’daki Akil İnsanlar Heyeti Kadınlarla Buluştu
Toplantıda Kürtçe konuşan Ziri Yüyler isimli kadın, 3 oğlunun ve eşinin dağda öldüğünü, buna rağmen barış istediğini söyledi.

Sakarya’da gerçekleştirilen Akil İnsanlar Toplantısı'nın kadınlara yönelik bölümüne; sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve iş dünyasını temsil eden kadınlar katıldı.

Toplantıda Sakaryalı kadınlar, çözüm sürecindeki endişelerini dile getirdi. Özellikle federasyon olup olunmayacağının sorulması üzerine konuşan Deniz Ülke Arıboğan, “Şahsen ben federasyona karşıyım. Bu bir yönetim biçimidir, düşünülebilir. Başbakanımız bunu birkaç kez ifade etti.

Federasyon demek, bölünmek anlamına gelmiyor. Benim şahsi fikrim, ülkemizin üniter devlet yapısını korumasıdır. Federasyondan ziyade yerel yönetimler daha fazla yetkiyle güçlendirilmeli. Türkiye’nin üniter yapısı çok önemlidir” dedi.

Türkçe bilmediği için konuşması kızı tarafından tercüme edilen Kürt asıllı Ziri Yüyler ise terörden çok canlarının yandığını anlatarak, “3 oğlum ve eşimi dağda kurban verdim. Ben buna rağmen barış istiyorum. Benim yüreğim yandı, başka annelerin yürekleri yansın istemiyorum. Kürt anneleri, Türk anneleri hep beraber el ele verip barışı sağlayalım. Ne kadar dağ var ne kadar yer var buralarda çocuklarımızın kanları dökülmüş. Anneler ağlıyor ama çocuklarının mezarlarını göremiyor. Yeter ki bir mezarları olsun. Ben bütün bu yaşadıklarıma rağmen barışı istiyorum ve destekliyorum” dedi.

Ziri Yüyler, konuşmasının ardından salondakiler tarafından alkışlandı.
Kaynak: İHA